RECIPE FOR PERNICZKI
cake
baking
margarine 50 g
honey
200 g
sugar 200 g
wheat
flour 450 g
egg
1 item
baking
powder 1 teaspoon
gingerbread
spice
icing for decoration
cocoa 40 g
Honey,
margarine and sugar dissolve in a pan with a tablespoon of water. Add the
gingerbread spice.
Boil
everything, then cool.
Mix
the flour with cocoa and baking powder, add the egg and the mass from the pan.
The
ingredients are kneaded into a flexible dough, sprinkle with flour and wrap in
aluminum foil.
Put
it in the fridge for a few days. After this time, remove the cake from the
refrigerator and roll out the dough to a 5 mm thick cake, in which you cut the
gingerbread with the molds.
Bake
them for 10-15 minutes at 190 ° C.
Cool
gingerbread decorate with lukewarms heated in a water bath.
PRZEPIS NA PERNICZKI
ciasto
margaryna do pieczenia 50
g
miód 200 g
cukier
200 g
mąka pszenna 450 g
jajko
1 szt.
proszek do pieczenia 1
łyżeczka
przyprawa do pierników
lukry do dekoracji
kakao
40 g
Miód, margarynę i cukier
rozpuścić na patelni z łyżką wody. Dodaj przyprawę do pierników.
Całość zagotuj, a
następnie ostudź.
Mąkę wymieszaj z kakao i
proszkiem do pieczenia, dodaj jajko i masę z patelni.
Składniki zagnieć na
elastyczne ciasto, posyp mąką i zawiń w folię aluminiową.
Odstaw do lodówki na kilka
dni. Po tym czasie wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj ciasto na placek
grubości 5 mm, w którym foremkami wycinaj pierniczki.
Piecz je 10-15 minut w
temperaturze 190°C.
Ostudzone pierniczki
udekoruj podgrzanymi w kąpieli wodnej lukrami.
Pinterest
The recipe is checked from the website www.przepisy.pl
Przepis jest sprawdzony ze strony www.przepisy.pl
No comments:
Post a Comment